Recept

Szüreti csirkemell - Őszies ebéd

Az ősz a kulináris kalandozások időszaka és ilyenkor kezdődik a szüret. Ezt mindenképpen érdemes megünnepelni a konyhában. Íme egy recept, amely a te érzékszerveidet is felkészíti az őszre.

Hozzávalók

  • 60 dkg csirkemell
  • 1 evőkanál és egy kiskanál finomliszt
  • 8 evőkanál olaj
  • 2,5 dl must
  • 2,5 dl húsleves
  • só, bors
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál darált dió
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • néhány szem piros és fehér szőlő, ízlés szerint

Elkészítés
A csirkemellet csíkokra vágjuk, 1 evőkanál liszttel összeforgatjuk, majd a fele olajon a serpenyőben hirtelen megsütjük kb. 3 perc alatt. 1,5 dl musttal és ugyanannyi levessel felöntjük ezt az alapot, sózzuk, borsozzuk, és lefedve 5 percig pároljuk.
A hagymát vékonyra felszeleteljük, és egy másik serpenyőben a maradék olajon 3 perc alatt megfonnyasztjuk. A diót hozzáadjuk, és 2 percig együtt pirítjuk, majd felöntjük a maradék musttal és levessel. Sózzuk, borsozzuk, nagy lángon addig főzzük, amíg el nem párolog a leve. Ízesítjük a zúzott fokhagymával, 1 kiskanál liszttel meghintjük, fél percig pirítjuk, majd a tejszínnel és annyi tejjel felöntjük, hogy 2-3 percig forralva sűrű mártás legyen belőle.
A csirkére öntjük az így kapott szószt, majd 2 perc alatt összeforraljuk, és beledobjuk a kimagozott szőlőszemeket. Párolt rizs illik köretnek hozzá.

Szerző: Azaleia
 

Video Kiemelkedő női teljesítmények, neves sztárvendégek - Hetedszer ünnepeltük az Inspiráló Nőket

Hozzávalók

  • 60 dkg csirkemell
  • 1 evőkanál és egy kiskanál finomliszt
  • 8 evőkanál olaj
  • 2,5 dl must
  • 2,5 dl húsleves
  • só, bors
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál darált dió
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • néhány szem piros és fehér szőlő, ízlés szerint

Elkészítés
A csirkemellet csíkokra vágjuk, 1 evőkanál liszttel összeforgatjuk, majd a fele olajon a serpenyőben hirtelen megsütjük kb. 3 perc alatt. 1,5 dl musttal és ugyanannyi levessel felöntjük ezt az alapot, sózzuk, borsozzuk, és lefedve 5 percig pároljuk.
A hagymát vékonyra felszeleteljük, és egy másik serpenyőben a maradék olajon 3 perc alatt megfonnyasztjuk. A diót hozzáadjuk, és 2 percig együtt pirítjuk, majd felöntjük a maradék musttal és levessel. Sózzuk, borsozzuk, nagy lángon addig főzzük, amíg el nem párolog a leve. Ízesítjük a zúzott fokhagymával, 1 kiskanál liszttel meghintjük, fél percig pirítjuk, majd a tejszínnel és annyi tejjel felöntjük, hogy 2-3 percig forralva sűrű mártás legyen belőle.
A csirkére öntjük az így kapott szószt, majd 2 perc alatt összeforraljuk, és beledobjuk a kimagozott szőlőszemeket. Párolt rizs illik köretnek hozzá.

Szerző: Azaleia
 

Oldalak

Recept
Fashion&Beauty
Talán abban mind egyetérthetünk, hogy minden nő vágya a szép, csillogó, selymes és egészségesen növekedő haj. Ha pedig a hajkorona épségéről és szépségéről van szó, az egyik leghatékonyabb házi...
Egészség
Léteznek olyan tudományosan vizsgált növények, amelyek támogathatják a veseműködést, továbbá gyulladáscsökkentő, vizelethajtó vagy kristályképződést gátló hatásúak lehetnek. Cikkünkben most egy ilyen...
Sztárok
Christa B. Allen most először beszélt arról, milyen volt kiszabadulni egy „karizmatikus, gazdag szektavezér” befolyása alól – és hogyan tanulja újra felépíteni az életét.
Lifestyle
Fashion&Beauty
Az ünnepi szezon tökéletes alkalom, hogy a körmeink is ragyogjanak. Ha szereted a klasszikus karácsonyi árnyalatokat, de a túl harsány zöld vagy piros nem a te stílusod, a hófehér manikűrök igazi...
Egészség
Sokan észrevehetik, hogy télen magasabb a vérnyomásuk. Nem titok, hogy ilyenkor jobban oda kell rá figyelni.