Szerb rizses hús
Kellemes hétvégi ebédre tökéletes választás. Azoknak is ajánljuk, akik szeretik az erőset és a könnyfakasztó ételeket. Bár az erős paprikát készítéskor szabályozhatjuk.
Hozzávalók
- 80 dkg borjú- vagy sovány sertéslapocka
- 5 dkg zsír
- 15 dkg vöröshagyma
- 25 dkg húsos zöldpaprika
- 1 db erős zöldpaprika
- 40 dkg paradicsom
- 25 dkg rizs
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- só ízlés szerint
- 1 csomó petrezselyem
Elkészítés
Az apró darabkára vagdalt vöröshagymát világosbarna színűre pirítjuk. Beletesszük az áttört fokhagymát, a karikára vágott húst és addig pirítjuk, míg a hús elveszti nyers színét. Apróra vágott, hámozott paradicsomot, pirospaprikát keverünk hozzá, megsózzuk lassú tűzön, fedő alatt puhára pároljuk. Mikor a hús félig megpuhult, hozzákeverjük a szeletelt paprikákat. Végül hozzákeverjük a bő vízben megmosott rizst, felengedjük annyi forró vízzel, amennyi kb. egy ujjnyira ellepi. Lefedve közepesen forró sütőbe tesszük, 20 percig pároljuk. Paradicsom- és paprikaszeletekkel és apróra vagdaltpetrezselyemmel díszítve tálaljuk.
Ezt is ajánljuk: Garnéla és kagyló alfredo-módra - Katt ide!