Szalonnába tekert kijevi csirkemell - A legjobb dolog, ami a csirkehússal történhet

Szeretem a kijevi csirkemellet, hiszen nincs is annál jobb, mint amikor felvágom a húst és kifolyik belőle az isteni, fűszeres sajtkrém! Ezúttal pedig egy extrát is hozzáadunk: szalonnába tekerjük!

Hozzávalók

  • 2 csirkemellfilé
  • 6 szelet olasz szalonna
  • 5 ek natúr krémsajt
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 ek aprított petrezselyem
  • olaj

Elkészítés

Készítsük el először a tölteléket: keverjük el a krémsajtot a fokhagymával, a petrezselyemmel és a sóval. A csirkemellen egy éles késsel vágjunk egy nagyobb mélyedést és ebbe töltsük bele az előző sajtos keveréket. A húsokat sózzuk meg, majd, hogy ne csússzanak szét, tekerjük körbe szalonnaszeletekkel. Helyezzük tepsibe, locsoljuk meg olajjal, végül 170 fokra előmelegített sütőben süssük készre 20 perc alatt.

Fotó: realfood.tesco.com

Oldalak

Utazás
Szinte teljesen biztosak vagyunk benne, hogy te magad is jártál már a szóban forgó szigeten.
Utazás
Ide-oda kapkodjuk a fejünket: zavarba ejtő szélsőségek jellemzik hazánk időjárását.