Svéd húsgolyó recept - Most már otthon is elkészítheted

A svéd bútorházba sokan nem is azért látogatnak el, mert szükségük van valamilyen lakberendezési tárgyra, hanem csupán azért, mert isteni a svéd húsgolyó. Ennek a receptnek köszönhetően azonban már otthon is elkészítheted ezt a mennyei étket.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    1 kis hagyma apróra vágva
  • 1 ek. vaj
  • 1 dl zsemlemorzsa
  • 1 1/2-2 dl víz vagy tej vagy tejszín (ezeknek a keverékét is lehet használni)
  • 500 g darálthús
  • 1 tojás
  • 2 tk. só
  • 1/2 tk. bors
  • 1 tk. mustár
  • csipet bazsalikom

Elkészítés

Hagymát a vajban puhára dinszteljük, majd egy tálba öntjük. Ehhez hozzáadjuk a zsemlemorzsát és hagyjuk, hogy egy kicsit magába szívja a nedvességet. Ezután az összes többi hozzávalót is beletesszük, majd ha megfelelő állagú, akkor olajos vagy vizes kézzel kis gombócokat formázunk és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük. 200 fokon kb. 20-25 percig sütjük.

Készíts hozzá házi barnamártást!

Fotók: semiswede.com

Oldalak

Lifestyle
Idén nyáron felejtsd el a hagyományos fröccsöket és próbáld ki helyette ezt az egyszerű és frissítő, pezsgőkoktélt.
Fashion&Beauty
Sokan hajlamosak vagyunk elképesztő összegeket kifizetni egy-egy szépségápolási termékért, miközben a valódi csodaszerek gyakran bizony a konyhapolcunkon lapulnak.
Lifestyle
Te is arra vágysz, hogy a rózsabokrok tele legyenek színes virágokkal, és mesés illatot árasszanak az egész kertben? Akkor semmiféleképpen se dobd ki ezt a konyhai hulladékot, ugyanis csodákat művel...