Recept

Pont mint az Ikeában: Svéd húsgolyók áfonyamártással

Akár az ünnepi menübe is tökéletes lehet.

Svéd húsgolyó áfonyamártással

Hozzávalók

A húsgolyókhoz

  • 450 g darált sertéshús
  • 450 g darált marhahús
  • 100 g zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál mustár
  • szerecsendió, só, bors

A mártáshoz

  • 100 g vaj
  • 100 g liszt
  • 4 dl húsleves alaplé
  • 3 dl tejszín
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • só, bors

Az áfonyaszószhoz

  • 2 dl vörösáfonya lekvár
  • 100 g aszalt áfonya
  • 1 dl almalé

Elkészítés

A húsgolyó hozzávalóit keverjük el egy nagy tálban, majd apró golyócskákat formálva belőle süssük meg zsiradékban, majd tegyük félre. A mártáshoz a vajon pirítsuk meg a lisztet, majd 15 perc alatt főzzük össze a szójaszósszal és a húsleves alaplevével. Adjuk hozzá a tejszínt, majd sózzuk, borsozzuk és 1-2 perc alatt sűrítsük tökéletesre. Az áfonyaszószhoz a lekvárt, az almalevet és az aszalt áfonyát főzzük össze. Végezetül főzzünk mellé pár szem krumplit és a húsgombócokat forgassuk a mártásba.

Fotó:123rf.com

Oldalak

Recept
Sztárok
Vitathatatlan, hogy a Beatles a kezdetektől fogva minden idők egyik legnagyobb és legbefolyásosabb zenekaraként vonult be a történelembe, melynek egyik nagy ikonja volt az immáron 81 éves Paul...
Lifestyle
Ha azt hiszed, minden fogyókúrás italt kipróbáltál már, akkor mutatnák neked egy otthon is elkészíthető italt, mely állítólag hatékonyan elősegítheti a testsúly csökkenését.
Sztárok
Tegnap este a hazai sztárvilág krémje hivatalos volt Demeter Richárd exkluzív divatbemutatójára, ahol a tervező a legújabb és eddigi legszemélyesebb kollekcióját mutatta be a közönségnek. A kifutón...