Sütőtökös lekvár - Recept
A sütőtök nem csupán erősíti az immunrendszerünket, de emellett rendkívül sok vitaminnal látja el a szervezetünket. Épp ezért érdemes belőle sokat ennünk.
Hozzávalók
- 1,5 kg sütőtök hús
- 500 ml almalé
- forralt bor fűszerkeverék
- 2 citrom
- 1 kg befőzőcukor (2:1)
Elkészítés
A sütőtök húsát főzzük meg az almalében, és ízlés szerint adjunk hozzá a forralt bor fűszerkeverékből. Ha elkészült, akkor pürésítsük és hagyjuk kihűlni. Ezután adjuk hozzá a citrom reszelt héját és levét. Mielőtt újra felforralnánk, adjuk hozzá a befőzőcukrot, 5 percig hagyjuk főni, majd tegyük kis üvegekbe. Jól zárjuk le, állítsuk a fejükre és dunsztban hagyjuk kihűlni.
Ezt is ajánljuk: Sütőtökös húsgolyók - Recept