Sütőtökös húsgolyók - Recept

Ehhez, a hagyományos fasírttól eltérő recepthez, keleties fűszerezést használtunk. Nem lesz rá panasz, hiszen aki kóstolta, annak ízlett.

Hozzávalók

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 25 dkg nyers reszelt sütőtök
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 szál újhagyma
  • egy vastag szelet kenyér
  • egy tojás
  • 2 cm-es gyömbérgyökér
  • egy mokkáskanál szerecsendió
  • egy kiskanál őrölt koriander
  • só, bors
  • olaj

Elkészítés

A kenyeret kisebb darabokra vágjuk, kevés vízzel megöntözzük és állni hagyjuk, addig míg megszívja magát. Az újhagymát felkarikázzuk és egy kiskanál olajon lassú tűzön megfonnyasztjuk. A húst egy mély tálba tesszük, hozzákeverjük a párolt újhagymát, a kenyeret, a sütőtököt, a reszelt fokhagymát, a gyömbért, és a fűszereket. Végül a tojással is jól összedolgozzuk, mert ez fogja össze a masszát. Sütés előtt fél órát pihentetjük, hogy az ízek jobban összeérjenek.

Serpenyőben kevés olajat forrósítunk, a masszából kis golyókat formálunk és mindkét felüket kb. két-két percig sütjük. A golyókat papírtörlőn lecsepegtetjük, sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, és 160 fokos sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. Akár melegen, akár kihűtve is tálalható, salátákkal, mártogatósokkal.

Ezt is ajánljuk: Svéd húsgombóc barnamártással - Recept

Fotó: spoonwithme.com

Oldalak

Lifestyle
A tini-romantika még mindig képes tarolni. Ismét megmutatjuk, hogy mely filmekre kaptak rá a nézők a magyarországi Netflixen!
Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...
Lifestyle
Persze mind tudjuk, hogy a kávé lendületet és energiát ad, na meg persze nagyon finom és sokunk számára elmaradhatatlan kiegészítője a reggeleknek, valójában viszont még ettől is sokkal több rejlik...