Süti percek alatt - Csattanós mogyoró

A mogyorós sütemények nagyon kedveltek ebben az időszakban, így ezzel a sütivel nem igen lőhetünk mellé.
Hozzávalók
-
125 g durvára vágott mogyoróTetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - 140 g cukor
- 3 ek liszt
- 1 ek kukoricaliszt
- csipetnyi só
- 3 ek vaj, felolvasztva
- 1 tk vaníliakivonat
- 1 tk őrölt fahéj
- 3 tojásfehérje, felverve
Elkészítés
Egy keverjük össze a mogyorót, a cukrot, a lisztet, a kukoricalisztet és a sót. Adjuk hozzá a vajat, a vaníliakivonatot és a fahéjat. Majd keverjük hozzá a felvert tojásfehérjéket. A tálat takarjuk le folpackkal, és 30 percre tegyük be a hűtőszekrénybe. Eközben melegítsük elő a sütőt 220 fokra, és béleljünk ki 2 sütőlemezt alufóliával. A sütőlemezekre tegyünk evőkanálnyi halmokat, egymástól 5 cm-re. 5-7 perc alatt süsük aranybarnára, majd helyezzük egy rácsra, hogy kihűljenek.
Ezt is ajánljuk: Tiramisu




























