Sült pisztráng fokhagymás-citromos mártással - Különleges fogás hétvégére

Bár nem könnyű hozzájutni a jó minőségű halfélékhez, és nem is egy olcsó dologról van szó, jótékony hatásai miatt mindenképp érdemes heti egy-két alkalommal fogyasztanunk. Cikkünkben most egy szuper pisztrángreceptet mutatunk be!

Hozzávalók

  • 600 g pisztrángfilé
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek olasz fűszerkeverék (kakukkfű, oregánó, petrezselyem)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 ek citromlé
  • 2 ek fehérbor
  • 2 ek vaj
  • 2 ek petrezselyem

Elkészítés

A halfilét tisztítsuk meg és szórjuk be a fűszerkeverékkel, valamint a sóval. 2 evőkanál olívaolajat forrósítsunk fel egy serpenyőben és ezen pirítsuk meg a halat. Pár perc múlva adjuk hozzá a felkockázott fokhagymát, a citromlevet és a fehérbort. Alacsony lángon főzzük pár percig, majd jöhet hozzá az apróra vágott petrezselyem és 2 evőkanál vaj. Ha a vaj teljesen elolvadt, a hal pedig megpuhult, tálalhatjuk.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: foodnetwork.com

Oldalak

Egészség
Brit tudósok megállapították, hogy egy szemlátomást "hétköznapi", sok idősebb embernél előforduló tünet jelezheti előre az Alzheimer-kórt.
Lifestyle
Ha szeretsz étteremben enni és kedveled a gourmet fogásokat, akkor biztosan jártál már olyan helyen, ahol a luxuskörülmények közt felszolgált ételek egészen aprócskák voltak. Nos, ennek is megvan az...
Sztárok
Volt idő, amikor az Oscar-díjas színésznő előre rettegett a csókjelenetektől. Hathaway friss interjújában egy több évtizedes kulisszatitokba avatta be a közönséget.