Spagettiomlett - Tésztával még jobb

Kis ötletességgel egy egyszerű omlettet is fel lehet dobni, spagettivel felturbózba például a hétköznapi helyett egy különlegesebb vacsit hozhatunk ki belőle.
Hozzávalók
- 40 dkg spagetti
- 5 nagy tojás
- 10-15 dkg reszelt gouda sajt
- 2 evőkanál apróra vágott snidling
- 2 evőkanál apróra vágott kapor
- 8 dkg vaj
- 1 kávéskanál fűszerkeverék
- só
- bors
Elkészítés
A tésztát sós vízben kifőzzük, lecsöpögtetjük és serpenyőbe tesszük. Kislángon 2 percig „szárítjuk”, hogy minden nedvesség elpárologjon belőle. A tojásokat a sajttal felverjük, majd a snidlinggel, kaporral, fűszerkeverékkel, sóval, borssal ízesítjük. A keveréket a spagettire öntjük. Felolvasztjuk a vaj felét, ebbe öntjük a spagettit, majd 4 percig kevergetve sütjük, míg az egész rántotta sűrűségű lesz. Amikor összeállt, nagy tálra borítjuk és visszafordítjuk. A serpenyőt megtisztítjuk, felolvasztjuk benne a maradék vajat és 3 percre visszatesszük bele a tésztát.
Kóstold meg ezt is: rántotta parasztosan!




























