Pár perc alatt kész: Selymes és sűrű kukorica krémleves

Nyáron a lehető legegyszerűbb módon elkészítve faljuk a főtt kukoricát. Pedig, ha a vízhez adunk még egy kis tejet, fűszert és a kukoricával összeturmixoljuk, egy pazar levest kapunk!

Kukorica krémleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg kukorica (konzerv, fagyasztott)
  • 5 dkg vaj
  • kb- 5 centis darab póréhagyma
  • 5 dl tej
  • 5 dl víz
  • bors
  • tetejére: jalapeno, zöldpaprika, petrezselyem

Elkészítés:

A vajat olvaszd fel a fazékban, dobd rá az apróra vágott hagymát és párold meg. Tegyél félre egy kisebb adag kukoricát, a többit kicsit futtasd meg a hagymás vajon. (Vehetsz friss kukoricát is, de macerás leszemezgetni.) Ha konzervkukoricát használsz, mehet bele a leve is. Öntsd fel a vízzel és a tejjel, sózd, borsozd és főzd 10 percig. Botmixerrel, vagy turmixban pürésítsd. Levesbetét a félrerakott kukorica lesz. Tálaláskor szórd meg a tetejét paprikával, vagy petrelyemmel, snidlinggel.

Tipp: Ha a tejet tejszínre cseréled, még selymesebb, finomabb lesz a levesed!

További kukoricás receptek a következő oldalon!

Fotó: chowhound.com

Oldalak

Lifestyle
Az élmezőnyben nem volt változás, mivel még mindig egy romantikus vígjáték tarol a magyar Netflixen, de feltűnt egy rózsaszín unikornis is a semmiből, aki igazából póni.
Sztárok
Peller Mariann háziasszonyként csatlakozott az Anya jól van (?) konferenciánkhoz, melynek során számos kulcsfontosságú kérdésben hallgathattunk végig szakmai előadásokat, beszélgetéseket. Az...
Sztárok
Nincsenek túl fényes kilátásai Harry hercegnek a családjával való kibékülése kapcsán, egy szakért szerint viszont lenne egy megoldás, ami segíthet.