Rózsás sütemény - Almás-fahéjas rózsakülönlegesség

Úristen, de jól néz ki! Hát még az íze milyen jó! Az alábbi adag 12 darab rózsa elkészítéséhez elegendő. Legközelebb már úgyis dupla adag lesz belőle…

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 3-4 darab alma
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • Fél citrom
  • Csipet szerecsendió

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Miután megmostuk az almákat, vékony szeletekre vágjuk. Felteszünk forrni 2-3 dl vizet 3 evőkanál kristálycukorral, 1 teáskanál fahéjjal és 2 evőkanál citromlével. Amikor forr, belerakjuk az almaszeleteket és körülbelül 2 percig hagyjuk benne, hogy könnyen hajlíthatók legyenek a szeleteket. Szűrőkanállal kivesszük és papírtörlőre rakjuk.
A tésztát vékonyra nyújtjuk, és derelyevágóval 2-3 cm-es csíkokra vágjuk. Megszórjuk fahéj, cukor, szerecsendió és citromhéj keverékével. Az almaszeleteket jobbról kezdjük el rakni a tésztacsíkokra úgy, hogy kissé fedjék egymást. Ezután jó szorosan felcsavarjuk, de ezt már balról kezdjük. A végén a tésztát vizes kézzel összenyomjuk. A sütőpapírral kibélelt tepsiben lévő almarózsákat betesszük az előmelegített sütőbe, és körülbelül 25 perc alatt készre sütjük. Tálalásnál porcukorral megszórjuk.

Oldalak

Lifestyle
Arról korábban már mi is beszámoltunk, hol érdemes elhelyezned a routert az otthonodban, ha a lehető leggyorsabb internetre vágysz, most azonban azt is eláruljuk, melyik az a három hely, ahová...
Sztárok
Ha rajongsz a hetvenes, nyolcvanas és kilencvenes évek fősodorbeli amerikai filmjeiért, akkor a kisujjadból kell kiráznod a megfejtést!
Sztárok
Szinte kötelező program volt a magyarok életében hétvégente a tévé elé ülni és Már megint Malcolmot nézni. Az egykor cuki kisfiú szívdöglesztő pasivá érett Frankie Muniz, aki meglepő karriert...