Ropogós csirke nuggets házilag: százszor jobb, mint amit a gyorsétteremben kapsz!
Ha egyszer kipróbálod, sosem fogod már újravenni a mekis verziót.
Csirke nuggets
Hozzávalók:
- 700 g csirkemell
- 3 tk víz
- 3 tk olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 tk citromlé
- 2 tk keményítő
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk só
- 1 tk fehérbors
- kis darab zellerszál (kb. 1 cm hosszú)
A bundához:
- 200 g kukoricaliszt
- 50 g keményítő
- 50 g liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 tk só
- 1 tk fehérbors
- 2 szelet kenyér
Elkészítés:
A csirkemellet aprítógépben a hús többi hozzávalójával „ledaráljuk”, amíg egy formázható masszát nem kapunk. Közben a kenyér kivételével a bunda alapanyagait is egységes, sűrű masszává keverjük, a kenyeret pedig felaprítjuk. A megformázott húst beleforgatjuk a kenyérdarába, majd a masszába, végül bő olajban kisütjük a falatkákat.