Ribizlis vaníliakrém - Gyümölcsös édesség

Könnyű krém, amely egyaránt jó önálló desszertként és töltelékként is.

Hozzávalók:

  • 200g ribizli
  • 2 evőkanál porcukor
  • 4 evőkanál illatos likőr (pl.: Maraschino)

A krémhez:

  • 4 zselatinlap
  • 1 vaníliarúd
  • 4dl tej
  • 6 tojássárgája
  • 4 evőkanál cukor
  • 2dl tejszín

Elkészítés:

A ribizlit megmossuk, 4 szép fürtöcskét félreteszünk a díszítéshez a többit villa segítségével leszemezzük, összeturmixoljuk, áttörjük, majd hozzákeverjük a porcukrot és a likőrt. A fenti hozzávalókból elkészítjük a krémet. Arányosan elosztva 4 csinos kehely aljára szedjük ki a ribizlipépet, ráöntjük a vaníliakrémet, lefedjük, és legalább 3 órára behűtjük.

Oldalak

Sztárok
Újabb botrányos helyzetbe csöppent a 66 esztendős színész. Baldwin nem bánt kesztyűs kézzel a zaklatójával.
Fashion&Beauty
Bejelentette első magyarországi üzletének nyitási időpontját a Primark. A nemzetközi divatáruház várva várt üzlete Budapesten, a város egyik legnagyobb bevásárlóközpontjában, az Arena Mallban kap...
Sztárok
Krisztusi korba lépett hazánk egyik leghíresebb koncertzenekara, akiket a Budapest Park nyitó sajtótájékoztatóján kérdeztünk az évek óta töretlen népszerűségük titkáról és közelgő terveikről.