Omlós, krémes rakott zsemle - Édesség fillérekből
Kiadós, olcsó és hihetetlenül finom!
Hozzávalók
- 6 db zsemle
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 db tojás
- 3 ek kristálycukor
- fél l tej
- vaj (a kikenéshez)
- 1 db kisebb citrom
Elkészítés
Egy közepes jénai tálat kikenünk vajjal és megszórjuk zsemlemorzsával. A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tejet. Ebben a keverékben megforgatjuk a három-négy szeletbe vágott zsemléket. Sorban szorosan egymás mellé lerakjuk a tál aljára, majd elkezdjük rétegezni. Mindezt addig folytatjuk, míg a zsemle el nem fogy. Az utolsó sor tetejére három vékony szelet vajat teszünk. Előmelegített sütőben, kb.180 fokon pirosra sütjük. Ha megsült, késsel körbevágjuk, hogy elváljon az edény falától. Egy nagy süteményes tányérra borítjuk és vaníliás cukorral összekevert porcukorral meghintjük.