Olcsó és gyorsan elkészül: Tejfölös-juhtúrós csirkemell
Nagyon szeretem a csirkemellet, hiszen nagyon egészséges és számtalan módon elkészíthető. Akkor sem kell aggódnom, ha előtte nem vásároltam be, hiszen néhány egyszerű hozzávalóval is fel lehet dobni. A következő fogáshoz szinte csak egy kis tejfölre és juhtúróra lesz szükség!
Hozzávalók
- 80 dkg csirkemellfilé
- 15 dkg juhtúró
- 5 dl tejföl
- 1 póréhagyma
- 1 tojás
- só, bors
Elkészítés
A megtisztított csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk bele tejfölbe. Pihentessük fél órát, közben keverjük el a maradék tejfölt a tojással, a juhtúróval, az felkarikázott póréhagymával, valamint egy kis sóval. Fogjunk egy tűzálló tálat, ebbe helyezzük bele a csirkemelleket, majd öntsük rá a tejfölös-juhtúrós öntetet. 230 fokra előmelegített sütőben nagyjából fél óra alatt süssük készre.