Mentás medvehagyma-krémleves reszelt sajttal

Sokan kedvelik a hagymás ételeket, főleg, ha szerepel benne a „krém” szó. Ez az új recept garantáltan nem okoz csalódást, hiszen nem csak frissítő, hanem laktató is. A menta miatt teljesen új íz világot kap a hagyományos hagyma-krémleves.
A medvehagymát, az újhagymát és a két fokhagymagerezdet vágjuk apróra, majd tegyük félre. Ezután vágjuk fel a mentát és a krumplit is. Vegyünk elő egy lábast, amibe olvasszunk vajat, majd tegyük bele az újhagymát és a két fokhagymát is. Hagyjuk egy picit összeérni, majd dobjuk rá a mentát és a medvehagymát, végül a krumplit.
Hozzávalók
-
25 levél medvehagymaTetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - 1 szál újhagyma zöldjével
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál fodros menta
- 1 db krumpli
- olívaolaj
- vaj
- só
- őrölt feketebors
- 1 db zöldségleveskocka
- főzőtejszín
- fél zsemle
- sajt
Elkészítés
A medvehagymát, az újhagymát és a két fokhagymagerezdet vágjuk apróra, majd tegyük félre. Ezután vágjuk fel a mentát és a krumplit is. Vegyünk elő egy lábast, amibe olvasszunk vajat, majd tegyük bele az újhagymát és a két fokhagymát is. Hagyjuk egy picit összeérni, majd dobjuk rá a mentát és a medvehagymát, végül a krumplit. Öntsünk rá vizet, ízlés szerint fűszerezzük, majd dobjuk bele a leveskockát, és hagyjuk főni. Amint elég meleg lett, öntsünk rá főzőtejszínt, majd hagyjuk egy picit összeforrni. Amint ez megvan, botmixerrel keverjük össze. Tálaláskor pirítsunk meg egy fél zsemlét, és reszeljünk rá sajtot. Végül öntsük le a levessel, így tökéletes fogást kapunk.
Kóstold meg a retro sajtlevest zsemlében!




























