Recept

Retro sajtleves zsemlében - Régimódi finomság

A sajtleves vagy sajtkrémlevesek nagyon népszerűek. Főként a téli időszakban fogyasztunk ilyen leveseket, így bátorkodjunk néha újítani, vagy ebben az esetben „régiesíteni” rajta, így biztosan nem unjuk meg soha.

Video Kiemelkedő női teljesítmények, neves sztárvendégek - Hetedszer ünnepeltük az Inspiráló Nőket

Hozzávalók

  • 8 db zsemle
  • 2 evőkanál étolaj
  • 2 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csapott kávéskanál pirospaprika
  • 2,5 l alap lé
  • 45 dkg sajt
  • 2 dl főzőtejszín
  • Bors
  • Szerecsendió

Elkészítés
A zsemlék tetejét vágjuk le és belezzük ki. A vöröshagymát vágjuk apróra és dinszteljük meg olajon, majd tegyük hozzá a zúzott fokhagymát és pároljuk őket üvegesre. Vegyük le a tűzről és tegyük bele a pirospaprikát is. A zsemlebeleket is tegyük bele és pirítsuk meg. Öntsük le fél liter alaplével és főzzük kb. negyedórát. Botmixerrel zúzzuk szét a zsemlebeleket, öntsük rá a maradék alaplevet, szórjuk rá a sajtot és öntsük bele a tejszínt, és a fűszereket is. Gyakori kavargatás mellett készre főzzük. Ha egy kicsit kihűlt, tálaljuk a zsemlékbe. Petrezselyemmel díszítsük.

Kóstold meg a hagymakrémlevest is!

Oldalak

Recept
Sztárok
A színésznő a minap Szaúd-Arábiában járt az idei Red Sea International Film Festival nyitóestjén, ahol egy olyan fekete estélyit viselt, hogy még az állunk is leesett tőle.
Sztárok
Úgy tűnik, Kamilla királyné már rég nem csupán a háttérből figyeli a királyi udvar működését: ő az, aki sokszor irányít, és olyan feltételeket szab, amelyeket olykor a személyzet is ledermedve...
Lifestyle
Christmas
Sokan már műfenyőt választanak karácsonyra az élő helyett, azonban egy dologról el szoktak feledkezni.
Lifestyle
Cikkünkben összegyűjtöttünk minden hasznos információt a cumi elhagyásról, hogy a búcsú pillanata ne könnyekkel teli legyen, hanem a kicsik fejlődésük egyfajta lépcsőjeként, büszkén tekinthessenek...