Marokkói burgonyasaláta - Nem kell hozzá majonéz sem
Korábban már bemutattuk a bécsi és a klasszikus majonézes burgonyasaláta receptjét is, most pedig itt az idő, hogy képzeletben jóval délebbre utazzunk és megkóstoljuk a marokkóit is! Ha szeretnéd elkészíteni, itt a lehetőség!
Hozzávalók
- 50 dkg burgonya
- 3/4 csésze aprított petrezselyem
- 1 aprított lilahagyma
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 ek olívaolaj
- só, bors
Elkészítés
A burgonyát tegyük egy edénybe és főzzük meg nagyjából 20 perc alatt. Az aprított petrezselymet a lilahagymával, a fokhagymával és az olívaolajjal keverjük el egy tálban. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk az öntetet. A megfőtt burgonyáról szedjük le a héját és szeleteljük fel, majd forgassuk bele az öntetbe. Fogyasztásig szobahőmérsékleten tároljuk.