Csokis Kaland recept - Készítsd el otthon Magyarország győztes cukormentes tortáját

Előző héten hozták nyilvánosságra az idei év győztes cukormentes tortáját, amelyet már ma és holnap is meg lehet kóstolni Budapesten, a Magyar Ízek Utcáján. Aki otthon szeretné megsütni ezt a mennyei tortát, annak felhívjuk a figyelmét arra, hogy ez egy cukrászüzemi körülményekre készült recept. A hozzávalók és a technológia eltérése miatt otthon nem garantált pontosan ugyanolyan eredmény.

Piskóta

Hozzávalók

  • 150 g tojás (60 g sárgája, 90 g fehérje)
  • 75 g xilit
  • 90 g darált dió
  • 50g mandulaliszt
  • 25 g kakaópor (10-12 %)
  • 4 g szódabikarbóna
  • csipet só
  • 70 g olvasztott vaj
  • 75 g víz

Elkészítés

Tojássárgáját a fehérjével és a xilittel felverjük, a többi száraz anyagot összekeverjük (dió, mandula, kakaó, szódabikarbóna, só). A vajat a vízzel felmelegítjük (langyosra). Ha kemény habbá verődött a tojás rész, beleöntjük a vajat és óvatosan belekeverjük a száraz anyagot. 420 g masszát 16-os tortakarikába beleöntöm, 120 g masszát 8 szeletes tortakarikába 160 fokon 10-15 percig sütjük.

Meggy öntet

Hozzávalók

  • 200 g mirelit meggy
  • 8 g eritritol
  • 10 g alma pektin

Elkészítés

Mirelit meggyet felforraljuk és az eritrittel összekevert pektinnel besűrítjük. Lehetőleg előző nap főzzük össze.

Marcipán réteg

Hozzávalók

  • 70 g diabetikus marcipán

A recept a következő oldalon folytatódik...

Oldalak

Lifestyle
Húsvétkor a magyarok egyszerűen bolondulnak a kalácsért. Viszont vannak olyanok, amik nem a legjobb minőségűek. Van, amibe mi is belefutottunk.
Lifestyle
Egyre több az internetes bűnöző, akik ugye nem csak az OTP Bank nevében telefonálgatnak. Most egy nyugdíjast túlságosan is könnyű volt behúzni a csőbe.
Lifestyle
Ha ezt az akadályt is sikerrel veszed, jogosan lehetsz majd büszke magadra!