Recept

Igazi ínyencség: Édesburgonya krémleves szalonnával

Egy forró krémes leves az őszi időszak egyik nagy kedvence lehet. A roppanós szalonna pedig még a legnagyobb húsimádók szívét is garantáltan meglágyítja. Ráadásul olyan gyorsan elkészül, hogy még egy-egy zsúfoltabb hétköznapodon is elkészítheted.

Édesburgonya krémleves szalonnával

Hozzávalók

  • 60 dkg édesburgonya
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 narancs leve
  • 1 ek citromlé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek chilikrém
  • 10 dkg szalonna
  • olívaolaj
  • méz
  • só, bors

Elkészítés

Az édesburgonyát hámozzuk meg és kockázzuk fel, majd a felaprított vöröshagymával együtt tegyük bele egy edénybe, öntsünk rá vizet és tegyük fel főni. Közben sózzuk, borsozzuk, ha pedig megpuhult, öntsük hozzá a főzőtejszínt és a zúzott fokhagymát is. Vegyük le a tűzről, hagyjuk, hadd hűljön egy kicsit, majd turmixoljuk össze. Végül ízesítsük a citromlével, a narancslével, egy kis mézzel illetve a chilikrémmel. A szalonnát vágd apró darabokra, egy kis olajon pirítsd ropogósra és szórd a kész adagok tetejére.

A leves mellé jól jönne még egy főétel és még valami édesség? Akkor kattints a következő oldalra!

Oldalak

Recept
Sztárok
Kulcsár Edina és férje Varga Márk, az az G.w.M már több, mint egy éve házasok és jelenleg második közös gyermeküket várják. Edinát cseppet sem viseli meg a terhessége, sőt amikor csak tehetik,...
Lifestyle
Soha többé nem fogod majd másképpen készíteni a fasírtot, ha kipróbálod ezt a receptet.
Fashion&Beauty
A kivi magas vitamintartalmának köszönhetően számos egészségügyi előnyéről ismert, ezért gyakran használják tápláló ételekben és turmixokban. De gondoltad volna, hogy ez a frissítő gyümölcs segít a...