Lekvárrecept tartósítószer nélkül - Szederlekvár

Mindenki szereti a lekvárt, leginkább a baracklekvárt. Néha azonban érdemes valami új ízt is kipróbálni, erre pedig tökéletes ez a tartósítószermentes szederlekvár.

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
Hozzávalók

  • 1 kg feketeszeder
  • 25 dkg nyírfacukor

Elkészítés

A szedret megmossuk, lecsöpögtetjük, a hibás szemeket nem használjuk fel. Egy kis vízzel és a nyírfacukorral feltesszük főni. Megvárjuk, amíg felforr a lekvár, és az első rotyogás után azonnal levesszük a tűzhelyről az edényt. Fertőtlenített üvegbe töltjük, egy ujjnyi helyet hagyunk az üveg szájától, az üveget a tetővel légmentesen lezárjuk. A lezárt üvegeket néhány percig állítsuk a fejük tetejére, így elősegíthetjük a vákuum kialakulását.

Minden, amit a lekvárkészítésről tudni kell

Oldalak

Sztárok
Mikes Anna és Krausz Gábor hamarosan visszatérnek Magyarországra az Ázsia expressz forgatásáról. Remélhetőleg csak pozitív élményekkel gazdagodtak odakint.
Sztárok
Rengeteg legendás csókjelenetnek lehettünk már tanúi a filmvásznon, de gondoltad volna, hogy akadnak köztük olyanok is, melyeket a színészek belülről teljesen másként éltek meg, mint azt...
Sztárok
A Buckingham-palota újra és újra azt kommunikálja, hogy Károly király jól van, kezelése pedig remekül halad, ugyanakkor mintha maga az uralkodó egyre inkább aggódna.