Lágy, olasz vaníliakrém - Könnyű desszert

Ezzel az isteni olasz vaníliakrémmel bármilyen süteményt megtölthetünk, de akár magában is fogyaszthatjuk. Ha kíváncsi vagy a receptjére, olvasd el cikkünket!

Hozzávalók

  • 250 ml tej
  • 75 g cukor
  • 3 ek liszt
  • 3 tojássárgája
  • ½ tk vanília

Elkészítés

A tejet öntsük bele egy kisebb edénybe és a vaníliával együtt tegyük fel forrni. Ha elkezd forrni, vegyük le a tűzről és tegyük félre hűlni. Egy másik tálban verjük fel a maradék cukrot a tojássárgákkal, közben pedig öntsük hozzá a vaníliás tej 1/3-át. Verjük tovább, majd adjuk hozzá a lisztet és ezzel is keverjük simára. Végül a maradék vaníliás tejjel együtt kezdjük el melegíteni alacsony lángon, kevergessük, és mielőtt elkezdene forrni, vegyük le a tűzről. Öntsük ki a krémet üvegpoharakba, fogyasztásig tartsuk hűtőszekrényben. Legfeljebb 5 napig áll el.

Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: philosokitchen.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!