Könnyű krémkaramell házilag - Mennyei finomság
Ha egy isteni, könnyed desszertre vágysz, készítsd el a következő receptet! Nem a legegyszerűbb édesség, de megéri a fáradságot! Íme!
Hozzávalók
- 80 g + 5 g cukor
- 1 tojás + 4 tojássárgája
- 2,5 dl tej
- 2,5 dl tejszín
- 1 rúd vanília
- csipet só
Elkészítés
Az 5 gramm cukrot karamellizáljuk, majd vegyük le a tűzről és öntsük ki kis tálkák aljára. A tejszínt a tejjel kezdjük el melegíteni, majd adjuk hozzá a vaníliarúd kikapart belsejét. Ha összeforrt, vegyük le a tűzről, hagyjuk, hadd hűljön le kissé, majd ehhez adjuk a tojások sárgájával, a tojással és a csipet sóval elkevert cukrot. Keverjük el, szűrjük le és öntsük bele a tálkákba, a karamellre. A tepsit béleljük ki egy konyharuhával, erre tegyük a tálkákat, majd öntsünk bele vizet. 120 fokos sütőben gőzöljük nagyjából 90 percig. Ha elkészült, hagyjuk, hadd hűljön ki az édesség, és tegyük egy éjszakára hűtőbe. Másnap borítsuk ki tányérra a tálkák tartalmát és máris fogyaszthatjuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!