Boros meggyel tálalt csirkemell - Tedd különlegessé az ebédet

Ha már unod a hagyományos csirkemellet és van otthon meggybefőtted, kombináld a kettőt! Meglátod, igazán finom és különleges lesz!
A húst mossuk meg, sózzuk be és forró olajban süssük ki. Közben karamellizáljuk a cukrot, öntsük rá a bort és tegyük bele a kimagozott meggyet. Adjuk hozzá a csipet sót, a fahéjat, a citrom levét és lereszelt
Hozzávalók
- 4 csirkemellfilé
- 50 dkg meggy (befőtt)
- 3 ek olaj
- 2 ek cukor
- 1 dl vörösbor
- 1 csipet fahéj
- 1 csipet só
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 1 tk keményítő
Elkészítés
A húst mossuk meg, sózzuk be és forró olajban süssük ki. Közben karamellizáljuk a cukrot, öntsük rá a bort és tegyük bele a kimagozott meggyet. Adjuk hozzá a csipet sót, a fahéjat, a citrom levét és lereszelt héját, valamint egy kis meggylevet. 5 perc alatt főzzük össze, majd 2 evőkanál vízben elkevert keményítővel sűrítsük be. A húst a meggyel és rizzsel tálaljuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!



























