Könnyű citromos szelet - Végre egy süti, ami nem émelyítően édes!

Ha te is olyan típus vagy, aki nem szereti, ha egy sütemény túl tömény és émelyítően édes, akkor a következő desszert pont neked való! Kissé savanykás, mégis nagyon finom.

Hozzávalók

A tésztához

  • 4 ek vaj
  • 2 ek almaszósz
  • ¼ csésze porcukor
  • 1 csésze liszt
  • 2 ek kukoricakeményítő
  • 1 ek citromhéj

A töltelékhez

  • 3 nagy tojás
  • 1 csésze porcukor
  • ⅓ csésze frissen facsart citromlé
  • 2 ek liszt

A tetejére

  • 2-3 ek porcukor

Elkészítés

Keverjük el a vajat, az almaszószt, a cukrot, a lisztet, a kukoricakeményítőt és a citromhéjat. Az így kapott morzsás állagú tésztát egyengessük el egy tepsi alján és 175 fokra előmelegített sütőben süssük 20 percig. Közben egy habverő segítségével keverjük el a töltelék hozzávalóit, és ha kivettük a tepsit a sütőből, oszlassuk el a tésztánk tetején. Így tegyük vissza a sütőbe 20-25 percre. Ezt követően egy órán át hagyjuk hűlni, majd tegyük 2 órára hűtőbe. Ha letelt az idő, szeleteljük fel és porcukorral megszórva tálaljuk.

Fotó: flmove.com

Oldalak

Sztárok
80 évvel ezelőtt született hazánk egyik legnépszerűbb és legtragikusabb sorsú előadóművésze, Szécsi Pál, akinek hatása mind a mai napig meghatározó a magyar könnyűzenében.
Sztárok
A walesi herceg felesége teljesen elzárkózott a nyilvánosság elől a hasi műtétjét követő időszakban. Azóta ugyan napvilágot látott róla néhány fotó, ám ezek eredetiségét rendre megkérdőjelezte a...
Utazás
Szinte teljesen biztosak vagyunk benne, hogy te magad is jártál már a szóban forgó szigeten.