Klasszikus répatorta - Megunhatatlan, örök kedvenc

Egy isteni répatortára még azok sem tudnának nemet mondani, akik egyébként nem kedvelik a sárgarépát. Készítsd el Te is, meglátod, az egész családot boldoggá teszed vele!

Hozzávalók

  • 300 g rétesliszt
  • 250 g lereszelt sárgarépa
  • 250 g porcukor
  • 150 ml olaj
  • 3 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 tasak sütőpor
  • őrölt fahéj

Elkészítés

A tojássárgákat keverjük el az olajjal és a porcukorral. Ehhez jöhet hozzá a lereszelt sárgarépa, a vaníliás cukor és a sütőporral elkevert liszt. Ízesítsük ízlés szerint fahéjjal és a citrom héjával. Keverjük el, majd forgassuk bele a tojásfehérjéből vert habot. Az így kapott masszát öntsük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. 180 fokon süssük készre fél óra alatt. Hagyjuk kihűlni, majd szórjuk meg a tetejét porcukorral.

Fotó: gretchensbakery.com

Oldalak

Sztárok
80 évvel ezelőtt született hazánk egyik legnépszerűbb és legtragikusabb sorsú előadóművésze, Szécsi Pál, akinek hatása mind a mai napig meghatározó a magyar könnyűzenében.
Sztárok
A walesi herceg felesége teljesen elzárkózott a nyilvánosság elől a hasi műtétjét követő időszakban. Azóta ugyan napvilágot látott róla néhány fotó, ám ezek eredetiségét rendre megkérdőjelezte a...
Utazás
Szinte teljesen biztosak vagyunk benne, hogy te magad is jártál már a szóban forgó szigeten.