Klasszikus Kossuth-kifli - Recept

Jó érzés új ételek elkészítésével kísérletezgetni, ám nem árt néha, ha a klasszikusoknál maradunk. Cikkünkben ezúttal a Kossuth-kifli receptjét mutatjuk!

Hozzávalók

  • 50 dkg porcukor
  • 40 dkg vaj
  • 35 dkg liszt
  • 9 tojás
  • 3 tasak vaníliás cukor
  • 2 citrom héja

Elkészítés

A tojások sárgáját keverjük habosra a vajjal, majd adjunk hozzá 40 dkg porcukrot, a 2 tasak vaníliás cukrot és a lereszelt citromhéjat. Keverjük össze, közben pedig szórjuk bele a lisztet és a tojás fehérjéből készült vert habot. Vajjal kenjünk ki egy tepsit és hintsük meg liszttel. Ebbe öntsük a tésztát, majd süssük meg. Ha megsült, vegyük ki a sütőből és szaggassunk belőle szaggatóval kis félholdakat. Tálaláskor a maradék porcukorral szórjuk meg a tetejüket.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: association-hongroise-de-provence.blogspot.com

Oldalak

Sztárok
Jane Austen legendás regényíró munkásságáért egy egész világ rajong, akad viszont néhány különösen érdekes részlet az életében, mely még a legnagyobb rajongókat is megdöbbentheti.
Lifestyle
A meseolvasás kapcsán az embernek gyakorta saját gyerekkori emlékei jutnak eszébe, amikor szülei, rokonai vagy ismerősei olvastak fel egy-egy csodaszép történetet neki. Kicsiként az átélt történet...
Home&Design
A divatbemutatókon megjelenő piros csillogástól a cseresznyés kóla hajtrendig, a vörös szín szilárdan beágyazódott mind a ruhatárunkba, mind az életünkbe. Nem meglepő tehát, hogy a következő terület...