Kétszer sült, töltött padlizsán - Ha finomat akarsz enni, ezt csináld meg!
Ha szereted a padlizsánt, akkor most mutatunk neked egy izgalmas receptet! Igazán különleges, ráadásul még a vegetáriánusok is fogyaszthatják!
Hozzávalók
- 1 közepes padlizsán
- 2 ek extra szűz olívaolaj
- ½ tk só
- ¼ tk fekete bors
- ¾ csésze apróra vágott hagyma
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 csésze reszelt cheddar sajt
- ½ csésze reszelt parmezán sajt
- ½ tk oregánó
- 2 ek apróra vágott friss bazsalikom
- 1 felvert tojás
Elkészítés
A padlizsánnak vágjuk le a szárát, majd hosszában vágjuk ketté. Locsoljuk meg olívaolajjal, szórjuk meg sóval, borssal. Tegyük tepsibe és 190 fokra előmelegített sütőben süssük negyed óráig. Ezután hagyjuk kihűlni, majd pedig finoman vágjuk le a húsát a héjáról. Ügyeljünk arra, hogy a héját ne sértsük meg, mert még szükség lesz rá. A húsát pedig kockázzuk fel és tegyük félre. Egy serpenyőben olajon 3 perc alatt pirítsuk meg a felaprított hagymát és a zúzott fokhagymát. Ezután adjuk hozzá a felkockázott padlizsánt és 5 percig, kevergetve pároljuk. Ha ez megvan, vegyük le a tűzről. Egy másik edényben keverjük el a cheddar sajtot, a parmezánt, az oregánót, a bazsalikomot, a sót, a borsot és a felvert tojást. Ezt keverjük hozzá a padlizsános keverékhez, majd az egészet töltsük vissza a padlizsán héjába. Alacsony fokozaton 40 perc alatt süssük készre.