Kedvenc strandkajánk, a lángos - Recept

Nyár, forróság, vízpart... mi kellhet még? Hát persze, hogy lángos! De nem csak a piacon és a balatonparton juthatunk hozzá ehhez a finomsághoz, hanem mi magunk is elkészíthetjük!

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 3 dl forró víz
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 kiskanál cukor
  • 1 kiskanál só
  • olaj
  • tetejére fokhagyma, sajt, tejfől

Elkészítés

Az élesztőt vízben felfuttatjuk, jól kikeverjük, hogy teljesen sima legyen. A hozzávalókat összekeverjük és fél órán keresztűl letakarva kelesztjük. Kezünket beolajozva a masszából közepes gombócokat szakítunk, amikből óvatosan lángosokat formázunk. A legjobb, ha a tésztát a széleinél fogva körbe-körbe nyújtjuk. Amikor eléri a megfelelő nagyságot, forró olajba tesszük és alaposan átsütjük. Ha készen van, a felesleges olajat lecsepegtetjük róla, és tetszés szerinti feltétekkel fogyasztjuk.

Ezt is ajánljuk: Bélszínlángos - Katt ide!

Forrás: Danadi's Kitchen
Fotó: Femcafe - Gerenda Ingrid

Oldalak

Utazás
A kormány átírná a közúti járművezetők és a közúti közlekedési szakemberek képzésének és vizsgáztatásának részletes szabályairól szóló rendeletet.
Sztárok
Egyre inkább úgy néz ki, hogy a Hetedik és a Blöff sztárja, mint aki rátalált a fiatalság forrására.
Utazás
Egy letaglózó adat: Balatonalmádiban idén csaknem 29 százalékkal fizetnek többet egy főre éjszakánként az előfoglalók, mint 2023-ban - hívja fel rá a figyelmet a Pénzcentrum.