Kacsamell málnás vörösboros mártásban - Exkluzív fogás

Nem tudod, hogy milyen fogással kápráztasd el a családot vagy esetleg a barátokat? Itt egy tuti recept, amit garantáltan imádni fog mindenki.

Hozzávalók 6 főre:

  • 4 db fél kacsmell
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek. balzsamecet
  • 2 ek. barna cukor
  • 1 dl vörösbor
  • 2 dl málna (fagyasztott)
  • 3 ek. vaj
  • só, bors
  • olívaolaj

Elkészítés:
A kacsamellről eltávolítjuk a csontot és a bőrt, csak a színhúst használjuk fel. A mellet sózzuk, borsozzuk. Egy nagy serpenyőben olívaolajon a hús vastagságától függően 4-6 percig sütjük az egyik oldalát. A sütési időt variálhatjuk annak megfelelően, hogy ki mennyire szereti átsütve, de vigyázzunk, mert ha túlsütjük kemény lesz a kacsa.
Megfordítjuk a húst, és egyidejűleg 2 gerezd apróra vágott fokhagymát teszünk a serpenyőbe, majd meglocsoljuk a balzsamecettel és hozzáadjuk a barna cukrot. Fakanállal jól elkeverjük. 2-3 perc múlva hozzáadjuk a vörösbort és a málnát is. Pár percig kevergetjük, főzzük, hogy az ízek összeérjenek. A kacsamellet tálba szedjük, és a mártásba vajat teszünk. Ekkor elzárjuk a tüzet, és szépen elkeverjük a vajat. Sózzuk, borsozzuk.

A húst szeleteljük, és tálaláskor a mártást rálocsoljuk.

Oldalak

Lifestyle
Három tisztán magyar hátterű piaci szereplőről van szó, mely újabban rendhagyó innovációval kísérletezget.
Sztárok
Kevesen tudják, de III. Károly brit király több szálon is kötődik Magyarországhoz, egy alkalommal pedig rendhagyó videóüzenetet is küldött nekünk, melyen az anyanyelvünkön szólt hozzánk.
Lifestyle
Mindannyian találkoztunk már a hűtőből áradó kellemetlen szaggal, ami egy igazi rémálom lehet a mindennapokban. Erre is van megoldás!