Így készíts tökéletes májgaluskát - Recept

A májgaluska leves egy igazi sláger hazánkban, így nagyon sokszor találkozhatunk vele étlapokon, vagy a hétvégi családi ebédnél.

Hozzávalók

  • 2-3 db csirkemáj
  • 1 tk zsiradék
  • 1 tk reszelt vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • 1 db tejben megáztatott, kifacsart és összemorzsolt zsemle
  • só, bors, majoránna
  • liszt

Elkészítés

A zsiradékban megpirítjuk a hagymát, majd a tűzről levéve, beleadjuk az összemorzsolt zsemlét, a megkapart májat, a tojást, a fűszereket és annyi lisztet, hogy galuska keménységű tésztát kapjunk. Egy-két óra hosszat pihentetjük, majd a forró levesbe mártogatott kiskanállal apró galuskákat szaggatunk belőle. Egy két perces forralás alatt megfő.

Ha szereted a májgaluska levest, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a cikket másokkal is!

Fotó: gasztropajtimenzaja.blogspot.com

Oldalak

Lifestyle
Tévedés, hogy a nagyívű romantikus filmeken, a szívbemarkoló melodrámákon csupán a női nézők képesek elérzékenyülni. Most következő összeállításunkban olyan kultklasszikusokat veszünk górcső alá,...
Home&Design
Felfrissítenéd az otthonodat, de nincs most kereted nagyobb beruházásra? Van egy jó tippünk, ami egy forintodba sem kerül.
Lifestyle
Ismerd fel az online üzletek pszichológiai trükkjeit, hogy legközelebb gond nélkül kivédhesd őket.