Hústekercs illatos borsópürével - Különleges finomság
Még nem tudod, mit főzz a családnak? Mutatunk egy szuper tippet! Ezzel a hústekerccsel és az illatos borsópürével biztosan leveszed őket a lábukról. Ha kíváncsi vagy a receptre, olvasd el cikkünket!
Hozzávalók
- 2 zacskó/400 g Bonduelle Vapeur zöldborsó
- 5 dkg vaj
- 2 csipet őrölt szegfűszeg
- 2 csipet mustármag
- 1 kg comb
- 30 dkg gesztenyepüré (nem kell natúr)
- 25 dkg bacon
- 1 marék aszalt szilva
- 1 dl konyak
- ½ dl olívaolaj
- só
- rozmaring
- 1 narancs leve
Elkészítés
Mindenek előtt konyakba áztatunk egy marék aszalt szilvát, lehetőleg még előző este. A tőkehúst éles késsel csigavonalban végigvágjuk (kívülről befelé haladva), hogy egy egybefüggő húslapot nyerjünk. Őrölt mustármaggal, szegfűszeggel és sóval meghintjük, majd ezt követően felhordjuk rá a gesztenyemasszát, amit jól rányomkodunk a húsra. Ekkor egyenletesen megszórjuk a borsóval (kb. fél zacskónyival). A húslap szélére sorakoztatjuk a konyakos szilvaszemeket, majd finom, de határozott mozdulattal feltekerjük azt. A baconszeleteket sorban kifektetjük a hústekercs alá, majd pár rozmaringágat teszünk a tekercs tetejére és visszagöngyöljük a húst a másik irányba, hogy a szalonnacsíkok egybefüggő köntösként beborítsanak mindent.
Tűzállóedénybe kevés olajat és konyakot öntünk, majd ráfektetjük a töltött húst. Egy-másfél órán át 180 °C-on sütjük, az első 40 percben fólia alatt. Másfél zacskó zöldborsót 3 percig hevítünk vaj kíséretében, miközben megszórjuk sóval és őrölt szegfűszeggel, majd a tejszínnel összemixeljük.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!