Gluténmentes házi Twix - Liszt és fehér cukor nélkül
Ha szereted a bolti verziót, akkor a házi készítésű Twixet is szeretni fogod! A következő recept ráadásul gluténmentes is, így az arra érzékenyek is bátran fogyaszthatják! Íme!
Hozzávalók
A tésztához
- ⅔ csésze kókuszliszt
- ¼ tk só
- 3 ek juharszirup
- ⅓ csésze kókuszolaj
A karamellhez
- ½ csésze mandulavaj
- ⅓ csésze juharszirup
- ⅓ csésze kókuszolaj
- 1 tk vanília-kivonat
- ¼ tk só
A csokoládéöntethez
- ¼ csésze kókuszolaj
- ¼ csésze kakaópor
- 2 ek juharszirup
- ½ tk só
Elkészítés
Keverjük el a kókuszlisztet a sóval, majd adjuk hozzá a juharszirupot és a kókuszolajat. Gyúrjuk tésztává, majd az egészet oszlassuk el egy kókuszolajjal kikent tepsi alján. 180 fokos sütőben süssük nagyjából 10 percig. Ezt követően hagyjuk kihűlni, közben pedig készítsük el a tölteléket: egy serpenyőben kevergetve főzzük össze a hozzávalókat, majd csorgassuk a kisült tészta tetejére. A csokoládéöntetet is készítsük el: keverjük el a hozzávalókat és öntsük a kihűlt karamellrétegre. Ha az egész kihűlt és megszilárdult a tetején a csokoládé, szeleteljük fel.