Svéd húsgolyók áfonyamártással - Megszereztük az eredeti receptet

A svéd húsgolyók misztikus elkészítési módját osztjuk meg ma veletek! A bonyolultnak tűnő étel elkészítése nem is annyira problematikus, mint elsőnek tűnhet, és pont olyan finom lesz, mint az étteremben!

Hozzávalók

A húsgolyókhoz

  • 450 g darált sertéshús
  • 450 g darált marhahús
  • 100 g zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál mustár
  • szerecsendió, só, bors

A mártáshoz

  • 100 g vaj
  • 100 g liszt
  • 4 dl húsleves alaplé
  • 3 dl tejszín
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • só, bors

Az áfonyaszószhoz

  • 2 dl vörösáfonya lekvár
  • 100 g aszalt áfonya
  • 1 dl almalé

Elkészítés

A húsgolyó hozzávalóit keverjük el egy nagy tálban, majd apró golyócskákat formálva belőle süssük meg zsiradékban, majd tegyük félre. A mártáshoz a vajon pirítsuk meg a lisztet, majd 15 perc alatt főzzük össze a szójaszósszal és a húsleves alaplevével. Adjuk hozzá a tejszínt, majd sózzuk, borsozzuk és 1-2 perc alatt sűrítsük tökéletesre. Az áfonyaszószhoz a lekvárt, az almalevet és az aszalt áfonyát főzzük össze. Végezetül főzzünk mellé pár szem krumplit és a húsgombócokat forgassuk a mártásba.

Fotó: seriousfood.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Tavasszal mindannyian szeretünk olyan ruhadarabokba bújni, melyek stílusosak, de mégis képesek meleget nyújtani a változékony időjárás ellen. Ilyen alapdarabok a kardigánok is, melyek kényelmesek és...
Sztárok
Mikes Anna és Krausz Gábor hamarosan visszatérnek Magyarországra az Ázsia expressz forgatásáról. Remélhetőleg csak pozitív élményekkel gazdagodtak odakint.
Sztárok
Rengeteg legendás csókjelenetnek lehettünk már tanúi a filmvásznon, de gondoltad volna, hogy akadnak köztük olyanok is, melyeket a színészek belülről teljesen másként éltek meg, mint azt...