Gyümölcsös mousse - Recept
Itt egy különleges édesség, amelyet még sütni sem kell! A gyümölcsös mousse kellemes ízével mindenkit rabul ejt.
Hozzávalók
- 15 dkg porcukor
- 7 dl tejszínhab
- 7 dl víz
- 5 dkg zselatin
- friss gyümölcs
- csokoládéreszelék
- mentalevél
Elkészítés
A tejszínt verjük habbá a porcukorral, majd adjuk hozzá a vízzel felfőtt, langyos zselatint. A gyümölcsöket és a mentaleveleket aprítsuk fel és öntsük hozzá a csokoládéreszelékkel a habhoz. Töltsük a masszát a fóliával kibélelt őzgerincformába és tegyük hűtőbe. Ha megdermedt, fordítsuk ki egy vágódeszkára az édességet és máris szeletelhetjük!
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!