Gyömbéres forró csoki - Recept

A hűvösebb márciusi napokon jól esik kézbe fogni és meginni egy-egy forró csokit. A következő gyömbéres verzió különleges ízvilágával a kedvünket is feldobja majd.

Hozzávalók

  • 250 ml tej
  • 1,5 cm-es gyömbér darab
  • 2 tk cukrozatlan kakaópor
  • 2 tk cukor
  • 2 tk víz
  • Negyed tk csokoládéforgács

Elkészítés

Egy kis serpenyőben forrásig melegítsük meg a tejet és a meghámozott, két részre vágott gyömbérdarabot. Közben a kakaóport és a cukrot tegyük egy másik edénybe és adjuk hozzá a vizet. A tejet, miután kivettük belőle a gyömbért, adjuk hozzá ehhez a csokoládés keverékhez és egy habverő segítségével verjük habosra. A végeredményt öntsük ki bögrébe és szórjuk meg csokolédéforgáccsal.

Fotó, leadfotó: simplyscratch.com

Oldalak

Sztárok
Kamilla királyné, ahogy a brit királyi család minden tagja, igencsak nehéz időszakon megy keresztül, bár próbálja megőrizni az összeszedettség látszatát, a testbeszéd szakértő szerint nagyon...
Egészség
A rák persze a genetika miatt kialakulhat olyan embereknél is, akik eddig teljesen egészséges életet éltek. Azonban ha háttérbe szorítasz néhány rossz szokást, akkor jóval kisebb az esélye, hogy...
Utazás
Még nem indult be a szezon, de lassan érdemes elgondolkodni, szeretnénk-e szállást foglalni a Balatonnál idén. Annyi biztos, hogy borsosabb árakra készülhetünk, mint tavaly.