Sajtos-sonkás kelbimbó - Recept
A kelbimbót sokan méltatlanul mellőzik a konyhából, pedig a káposzta kistestvéréből igazán ínycsiklandó falatokat készíthetünk.
Hozzávalók
- 40 dkg kelbimbó
- 10 dkg sonka
- 10 dkg trappista sajt
- 2 db tojás
- 3,5 dl tej
- 5 dkg liszt
- 7 dkg vaj
- só, őrölt bors, szerecsendió
Elkészítés
Első lépésként rántást készítünk a vaj egy részéből (nagyjából 5 dkg) és a lisztből. Hozzáadjuk a tejet, ízlés szerint sóval, borssal meghintjük és egy habverő segítségével simára keverjük. Beletesszük a tojások sárgáját és a felkockázott sonkát. Szerecsendióval fűszerezzük. A kelbimbókat megsózzuk és a maradék vajon kissé megpároljuk egy serpenyőben. Egy jénai edény aljára elhelyezzük őket, ráöntjük az előbb elkészített mártást, végül reszelt sajtot szórunk a tetejére. Sütőben addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul. Fogyaszthatjuk magában vagy akár krumplipürével is.