Görög fánk - Recept

Mindenki egyként szereti a világban a fánkot. Akármerre is járunk a fánk ott van velünk, csupán mindenhol más néven ismerik. A görögök például loukoumadesnek hívják.

Hozzávalók

  • 3 és fél bögre liszt
  • 1 bögre meleg víz
  • 1 bögre meleg tej
  • 60 g élesztő
  • 1 ek cukor
  • fél tk só
  • 4 ek olaj
  • méz
  • fahéj

Elkészítés

Az élesztőt keverjük el egy bögre meleg vízben, és takarjuk le 10 percre. A lisztet, a tejet, a cukrot, a sót, az olajat és az élesztős vizet öntsük egy nagy tálba, és robotgéppel magas fokozaton keverjük 2-3 percig, hogy a tészta sima legyen. Utána takarjuk le a tálat, és tegyük meleg helyre, hogy a tészta megkeljen. Bő, forró olajban kell kisütni. Kézzel vagy kanállal formázzunk kis golyókat a tésztából, és pár perc alatt süssük őket aranybarnára. Közvetlenül sütés után (ne szedjük ki őket papírtörlőre!) méz és meleg víz keverékébe forgassuk őket pár percre, hogy jól megszívják magukat a mézsziruppal, és melegen fahéjjal meghintve tálaljuk.

Ezt is ajánljuk: Amerikai fánk sütőben sütve - Recept

Fotó: yiannislucacos.gr

Oldalak

Lifestyle
A Kos jegy szülötte végtelen energiával és erővel rendelkezik, ennek pedig az egyik forrása a táplálkozás. Azonban nem mindegy mit és mennyit visz be szervezetébe, hogy az megfelelően működjön.
Home&Design
Ahogy beköszönt a tavasz és közeledik a húsvét, sokan szeretnék otthonukat friss, vidám és ünnepi hangulatba öltöztetni. Ehhez adunk most kreatív, praktikus ötleteket!
Lifestyle
Rengetegféle hobbi közül választhatunk a mindennapok során, teljesen eltérő, hogy kinek mi válik be, mit élvez a legjobban. Létezik viszont egy hobbi, mely egyetlen forintba sem kerül, bármikor...