Görög babsaláta - Egészség és jókedv érdekében
Bár a bab az egészséges hüvelyes zöldségek közé tartozik, mégis a legtöbben igen nehéz ételeket készítenek belőle, mint a klasszikus bableves, káposztás bableves vagy épp a chilisbab. Ám könnyedebb formában is elkészíthetjük, mint görög babsalátaként!
Hozzávalók
- 2 doboz konzerv fehérbab vagy vörösbab
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dl sűrű paradicsomlé vagy püré
- 1 gerezd fokhagyma
- 2-3 babérlevél
- só, cukor, olaj
Elkészítés
Vékony karikákra vágjuk a vöröshagymát és átforgatjuk olajban a fokhagymagerezdekkel együtt, melyeket később kidobunk. Leöntjük a konzervbab levét és a babot hozzákeverjük a hagymához, beletesszük a babérlevelet és a paradicsomlevet vagy pürét. Ízlés szerint sózzuk és cukrozzuk, majd néhány percig összefőzzük.
Lehűtve tálaljuk. Fogyaszthatjuk zöldségekkel, kenyérrel, pirítóssal vagy akár sültkrumplival ízlés szerint. Kóstold meg a chilis babsalátánkat is!