Fehérboros gombakrémleves - Dupla adagot kérsz majd belőle

Ha ősz, akkor krémlevesek! A hűvös napokon nincs is jobb egy tányér forró, laktató fogásnál. Ha Te is egyetértesz velem, próbáld ki a következőt!

Hozzávalók

  • 150 g csiperke
  • 20 g vaj
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 2 ek olaj
  • 1 közepes krumpli
  • 1 közepes hagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 1 leveskocka
  • só, bors
  • oregánó

Elkészítés

A gombát, a hagymát és a krumplit tisztítsuk meg, majd aprítsuk fel. A vajat egy kis olajjal forrósítsuk fel, majd a hagymát és a krumplit pirítsuk meg rajta. Adjuk hozzá a gombát, az oregánót és egy kis vizet. Pár percig így pároljuk, majd jöhet hozzá a bor, a leveskocka, 8 dl víz és a tejszín. Főzzük 20 percig, majd botmixerrel pépesítsük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Fotó: foodandwine.com

Oldalak

Lifestyle
Sokan kihagyják ezt a jelentéktelennek tűnő, ámde annál fontosabb lépést a sonkafőzés során. Vajon te is itt hibáztál eddig?
Sztárok
Ha ezt túl fogja élni Krausz Gábor és Mikes Anna szerelme, akkor valószínűleg mindent. A sztárpáros igyekezett megnyugtatni a rajongókat.
Sztárok
Gal Gadot nem sokat beszél a magánéletéről, így senkit sem lepett meg, mikor kiderült: nemrég a legnagyobb titokban hozta világra negyedik gyermekét. A DC sztárja most friss fotóval jelentkezett az...