Fehérboros gombakrémleves - Dupla adagot kérsz majd belőle
Ha ősz, akkor krémlevesek! A hűvös napokon nincs is jobb egy tányér forró, laktató fogásnál. Ha Te is egyetértesz velem, próbáld ki a következőt!
Hozzávalók
- 150 g csiperke
- 20 g vaj
- 2,5 dl főzőtejszín
- 2 ek olaj
- 1 közepes krumpli
- 1 közepes hagyma
- 1 dl fehérbor
- 1 leveskocka
- só, bors
- oregánó
Elkészítés
A gombát, a hagymát és a krumplit tisztítsuk meg, majd aprítsuk fel. A vajat egy kis olajjal forrósítsuk fel, majd a hagymát és a krumplit pirítsuk meg rajta. Adjuk hozzá a gombát, az oregánót és egy kis vizet. Pár percig így pároljuk, majd jöhet hozzá a bor, a leveskocka, 8 dl víz és a tejszín. Főzzük 20 percig, majd botmixerrel pépesítsük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.