Szupergyors csokis keksz - Akár hetekig friss marad
Azért szeretem a házi csokis kekszeket, mert igazán finom délutáni ropogtatnivaló, ráadásul nem kell sokat kínlódni az elkészítésével sem. Máris mutatok egy szuperkönnyű receptet hozzá!
Hozzávalók
- 30 dkg liszt
- 25 dkg étcsokoládé
- 20 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 2 tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
Elkészítés
A tojásokat verjük fel, majd adjuk hozzá a margarint, a cukrot és a vaníliás cukrot. Ha a cukor feloldódott, jöhet hozzá a só és az átszitált liszt. Az így kapott masszába forgassuk bele a felaprított csokoládét, majd kanalazzunk belőle kis halmokat egy sütőpapírral kibélelt tepsire. 175 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt süssük készre. Ha kihűlt, tegyük egy jól záródó dobozba, ahol akár hetekig kibírja - ha nem fogy el előbb!