Fehér csokis-krémsajtos mousse - Könnyed desszert
Fantasztikus, könnyed desszertet varázsolhatunk fehér csokoládéból és krémsajtból. Hogy hogyan? Olvasd el receptünket, hogy megtudd!
Hozzávalók
- 250 g fehér csokoládé
- 60 g lágy krémsajt
- 1 rúd vanília
- 1/2 csésze tejszín
- 3 tojásfehérje
- 1/4 csésze cukor
- 1/4 tk só
Elkészítés
Botmixerrel keverjük simára a krémsajtot a vanília kikapart belsejével. Adjuk hozzá a tejszínt és ezzel is keverjük el. A tojásfehérjéket a sóval és a cukorral verjük habbá. A csokoládét törjük kis darabokra, majd gőz fölött olvasszuk meg. Óvatosan keverjük el a krémsajtot a tojásfehérjés habbal és a csokoládéval, majd tegyük bele kis tálkákba és tálalásig tartsuk a hűtőben.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!