Fahéjas almamártás - Recept

A gyerekek imádni fogják, de nem csak családi körben lehet vele feldobni egy-egy ebédet, hanem akár vendégeknek is nyugodtan elkészíthető. Édeskés ízével, lehet húsokra is rakni színesítő elemként, de akár desszertnek is szuper.
Az almát meghámozzuk, kis cikkekre vágjuk és egy kevés vízzel, egy csipet sóval, egy kevés cukorral és fahéjjal néhány percig forraljuk. A forralási idő az alma fajtájától függ, de vigyázzunk, mert nem szabad szétfőnie. Végül a tejföllel
Hozzávalók
- 6 db alma
- 1 diónyi vaj
- 1 ek liszt
- 1 dl tejföl
- só
- cukor
- őrölt fahéj
Elkészítés
Az almát meghámozzuk, kis cikkekre vágjuk és egy kevés vízzel, egy csipet sóval, egy kevés cukorral és fahéjjal néhány percig forraljuk. A forralási idő az alma fajtájától függ, de vigyázzunk, mert nem szabad szétfőnie. Végül a tejföllel elkevert liszttel besűrítjük, és melegen vagy hidegen tálaljuk.
Ha Te is szereted az almás ételeket, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a cikket másokkal is.




























