Fahéjas almafánk - Recept
Ha szereted a fánkot és az almát, akkor a következő desszertet imádni fogod! Íme egy recept, amely segítségével a hagyományos verzióból egy különleges édességet varázsolhatsz.
Hozzávalók
- 60 dkg alma
- 30 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 3 dl tej
- 4 tojás
- 1 kk vaníliás cukor
- 1 kk fahéj
- 2 ek keményítő
- Csipetnyi só
Elkészítés
Hámozzuk meg az almákat, csumázzuk ki, majd vágjuk vékony szeletekre. A lisztet, a cukrot és a tojásokat keverjük össze, hintsük meg egy csipetnyi sóval, majd adjuk hozzá a tejet, a fahéjat és a keményítőt. Az almaszeleteket forgassuk bele a lisztbe, majd az előbb elkészített tésztába. Forró olajban süssük ki őket, egészen addig, amíg mindkét oldaluk meg aranybarna nem lesz. Porcukorral, vagy fahéjjal ízesített cukorral tálaljuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!