Dióbundában sült ponty - Recept
Ez a halból készült étel nagyon különleges, amit a dióbundának köszönhető. Készítsük el a családnak ezt a finom fogást.
Hozzávalók
- 8 vékony szelet pontyfilé
- 1 nagy tojás
- 5 dkg liszt
- 12 dkg dióbél
- 10 vaj
- só
Elkészítés
A dióbelet megdaráljuk. A pontyfilét letörölgetjük, besózzuk, majd lisztbe, felvert tojásba és darált dióba forgatjuk. A panírt kissé belenyomkodjuk a húsba. Széles serpenyőben 5 dkg vajat felolvasztunk és belehelyezünk 4 halszeletet. Kis lángon, fedő alatt sütjük, nehogy a dió megégjen. Megfordítjuk, végül fedő nélkül ropogósra sütjük. A második adag hallal ugyanígy járunk el. Vaj helyett olajban is süthetjük. Burgonyapürével kínáljuk.
Ha szereted a halételeket, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!