Ponty sörtésztában - Recept

Sajnos egyre kevesebb halat eszünk, annak ellenére, hogy nagyon finom és egészséges. Reméljük ez a recept változtat ezen a rossz szokáson.

Hozzávalók

  • 800 g irdalt pontyfilé
  • 1 l étolaj
  • 200 g rizsliszt
  • 200 g búzaliszt
  • 3 dl vodka
  • 3 dl sör
  • 1 kk sütőpor
  • 1 tk méz

Elkészítés

A liszteket, a sört, a vodkát, a sütőport, és a mézet egy keverőtálban keverjük simára, töltsük szódásszifonba, amibe csavarjunk két patront, majd rázzuk össze. A pontyfilét irdaljuk be, vágjuk darabokra, és sózzuk meg. Az olajat hevítsük 180 fokra, az előkészített halfiléket pedig forgassuk lisztbe. A szifonból egy tálba töltsük át a panírmasszát, forgassuk bele a lisztezett haldarabokat, és a felhevített olajban süssük aranysárgára, majd szedjük egy papírtörlővel bélelt tálba. Burgonya- vagy zöldborsópürével tálaljuk.

Ha szereted a halételeket, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!

Fotó: dishmaps.com

Oldalak

Lifestyle
A kertben sok gaz és növény felütheti a fejét, ezek közül pedig nem kevés akár életveszélyesen is mérgező lehet mind az állatokra, mind pedig az emberekre nézve.
Sztárok
Az 59 éves színésznőt nemcsak a nagysikerű szuperhősfilmben (és folytatásaiban) láthattuk: játszott az Aranyszem című James Bond-filmben, sőt az Elrabolva-sorozatban is ő formálta meg Liam Neeson (ex...
Egészség
A kertedben hasznos gyógynövény lehet, a szántóföldeken viszont sok bosszúságot képes okozni.