Cukkini lepény: Kezdőknek is isteni élmény elkészíteni és megenni is
Villámgyors, zöldséges és laktató.
Cukkini lepény
Hozzávalók:
- 1 nagyobb cukkini
- 2 tojás
- liszt
- 3 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- ½ csokor friss petrezselyemzöld
- olaj
Elkészítés:
A meghámozott, megmosott cukkinit megsózzuk, kb. 15 percet állni hagyjuk, ezután alaposan kinyomjoduk a levét. Belehintjük a friss, felaprított petrezselyemzöldet, hozzákeverjük a fokhagymát, a borsot és a tojásokat is, valamint annyi lisztet, hogy egy jól kanalazható masszát kapjunk. A cukkinis keveréket kanalanként felhevített olajba adagoljuk és mindkét oldalát megsütjük. Fokhagymás tejföllel kínáljuk.