Csokis-céklás muffin - Igazi különlegesség

aA cékla és a csokoládé ízének harmóniája különleges egyveleget alkot ebben az édességben. Gyermekeknek is bátran ajánlott, hiszen úgy fogyaszthatnak zöldséget, hogy szinte észre sem veszik.

Hozzávalók

  • 15 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 1,5 dl olaj
  • 15 dkg főtt, reszelt cékla
  • csipet só
  • fél tk. reszelt citromhéj
  • 1 tk. rumaroma
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg liszt
  • fél tk. szódabikarbóna

Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Közben elkészítjük a tésztát: a cukrot és a tojásokat összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a reszelt céklát, egy csipet sót, a reszelt citromhéjat, a rumaromát és a vaníliás cukrot. Az étcsokoládét vízfürdőben felolvasztjuk, és az is hozzákeverjük. Amikor egyneművé válik, hozzáadjuk a lisztet, amelyben előtte elkevertük a szódabikarbónát. Muffin papírokkal kibélelt muffin formákba töltjük, és 150 fokon, nagyjából fél óra alatt készre sütjük.

Frissen, de már kihűlt állapotban tálaljuk!

Kóstold meg a fehércsokis muffint is!

Oldalak

Lifestyle
A Food Network szakácsa, Guy Fieri mutatott néhány belevaló konyhai tippet, ami meg tudja könnyíteni az életedet a konyhában. Most a mikrohullámú sütő lesz reflektorfényben!
Lifestyle
Ehhez bele kellene piszkálni a hagyományba, azonban a változás azt eredményezné, hogy mindig hosszú hétvégénk lenne. Amerikában egy tragikus esemény miatt helyezték át a dátumot.
Sztárok
Bajor Gizi Kossuth-díjas színművész A kaméliás hölgy című darabban viselt kellékgyűrűjét őrzi Csongrádi Kata. Hogy miként került birtokába az értékes relikvia, azt a Családi kör vendégeként mesélte...