Citromos szelet - Recept
Munka után semmi sem dobja fel olyan gyorsan a napunkat, mint egy finom süti. Épp ezért sütésre fel!
Hozzávalók
A tésztához
25 dkg liszt
10 dkg cukor
6 tojás
A töltelékhez
3 citrom
5 dkg cukor
2 dl tejszín
Elkészítés
A tésztához a tojás sárgáját és a cukrot krémesre keverjük, a tojások fehérjét pedig kemény habbá verjük. A lisztet hozzáadjuk a tojásos cukros krémhez, melyhez óvatosan hozzákeverjük a felvert habot. A masszát beleöntjük egy kivajazott tepsibe, majd 200 fokon 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
A töltelékhez verjük kemény habbá a tejszínt. A citromokat facsarjuk ki és reszeljük le a héját. A cukrot oldjuk fel a citromlében, majd keverjük a habhoz.
Ha ezekkel készen vagyunk, akkor vágjuk a kisült piskótát 2 részre. A citromos habot púpozzuk az egyik piskótalapra, majd borítsuk rá a másik lapot. Ezután tegyük be a hűtőben, hogy jól megdermedjen.